Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Flensjes met appel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

60 g bloem
zout
1 ei
1,3 dl melk
50 g boter
400 g goudreinetten
5 tl citroensap
100 g suiker
6 tl Calvados

Bereiden


  1. Maak van bloem, ei, melk en zout een beslag.
  2. Smelt hier 20 g boter doorheen.
  3. Bak van dit beslag 12 flensjes.
  4. Schil de appelen, snijd ze in partjes en besprenkel ze met citroensap.
  5. Verhit de rest van de boter en bak de appel 3 minuten.
  6. Strooi 50 g suiker over de appel.
  7. Vet een ovenschaal in en doe de flensjes hierin, dubbelgeklapt met een eetlepel vulling ertussen.
  8. Bestrooi met de rest van de suiker.
  9. Bak op 200 graden Celsius 20 minuten.
  10. Flambeer eventueel met de Calvados.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Crème Brulée
Hangop
Roomparfait met warme bramen (magnetronrecept)
Flensjes met sinaasappel en vanille ijs (10 pers)
Warme Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes